На площі Нови Тарг у Вроцлаві демонструється скульптура «LoveHate» (ЛюбовНенависть)

На площі Нови Тарг у Вроцлаві демонструється скульптура «LoveHate» (ЛюбовНенависть)

Робота німецької скульпторки Міа Флорентійн Вайс прибула з Бжега, міста-побратима Гослар у Саксонії. Там розпочалася європейська мандрівка скульптури «ЛюбовНенависть».  Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Робота була представлена перед виборами в Європарламент. Звідти її повезли до Берліна, Брюсселя, Москви та Праги. Автор скульптури вважає, що об’єднана Європа — це найбільший мирний проект сучасності. І власне це стало натхненням виготовити цю скульптуру.

— У Вроцлаві ми завжди зосереджені на конструктивних діях та побудові. Повторюючи Ольгу Токарчук, нашого лауреата Нобелівської премії, Вроцлав був перебудований на коханні. Разом тут ми повинні бути дуже обережними щодо того, як руйнівна ненависть впливає на наше життя, і бути обережними, як ми дивимося на слова і наскільки вони потужні. Тим не менш, кохання перемагає у Вроцлаві, — додав віце-президент Вроцлава Якуб Мазур, — сказав Якуб Мазур — віце-президент Вроцлава під час церемонії.

Робота «ЛюбовНенависть» зроблена зі сталі та є амбіграмою, такою формою, щоб її можна було прочитати з двох сторін. Скульптура із зображенням кохання / ненависті має дві грані — руйнівні та позитивно обнадійливі.

«У громадському місці більше людей може побачити таку роботу і, що найголовніше, ти можеш нею користуватися, — сісти, постояти, — заохочував директор музею Менхгауза в Госларі. — Нехай ця скульптура буде ідеєю та посланням перетворити ненависть у любов. Ми пишаємося тим, що скульптура може стояти в такому прекрасному місті, як Вроцлав» , — зазначила Беттіна Рурберг.

У свою чергу Міа Флорентіна Вайс подякувала всім за приїзд на цю подію. «Я закохана у Вроцлав і дуже радий, що можу презентувати свою роботу в цьому місті» , — сказала авторка.

Скульптура буде виставлена ​​на площі Новий Тарг у Вроцлаві до 4 листопада 2019 року.