На польсько-українському кордоні рекордна кількість фальшивих документів
Przejście graniczne w MedyceŁukasz Solski/East News

На польсько-українському кордоні рекордна кількість фальшивих документів

«Винахідливість людей, які під час перевірки намагаються використати фальшиві документи, – не знає меж», – наголошує представник Бескидського відділу Прикордонної служби. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Майже 1,2 тис. фальшивих документів виявлено з початку року у підкарпатських прикордонних пунктах перетину з Україною. Це майже на 50 відсотків більше, ніж торік, незважаючи на той факт, що внаслідок пандемії пасажиропотік зменшився понад 60%, – повідомив у п’ятницю начальник штабу Бескидського відділу Прикордонної служби Пйотр Закєляж.

«Обставини пандемії та пов’язані з цим обмеження потоку людей через кордон означають, що люди, які все ж таки хочуть в’їхати до Польщі, але не відповідають умовам в’їзду, з’являються на контроль із фальшивими документами, щоб обійти введені обмеження та обов’язковий карантин. Винахідливість людей, які під час перевірки намагаються використати фальшиві документи, – не знає меж», – звертає увагу службовець.

Він додав, що переважна більшість розкритих підробок – це документи, які не пов’язані з обмеженнями. До них належать, зокрема, водійські права, які мають підтвердити, що дана людина є професійним водієм.

Крім того, використовуються всі види трудових договорів, декларації про співпрацю, транспортні замовлення, контракти та рахунки-фактури, також документи, якими користуються мнимі студенти.

Рекордсменом виявився громадянин України, який мав 43 підроблені документи. В основному це були водійські посвідчення та інші документи, пов’язані з працевлаштуванням водіїв.

РАР/Л.І.