На що Вроцлав витрачає найбільше бюджетних коштів?

На що Вроцлав витрачає найбільше бюджетних коштів?

Скільки тратить місто, аби ми чулися у безпеці? А щоб були у хорошій спортивній формі, а діти вчилися у комфортних школах? Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Скільки тратить місто, аби ми чулися у безпеці? А щоб були у хорошій спортивній формі, а діти вчилися у комфортних школах? Звіт фінансових витрат можна знайти у доповіді про стан Вроцлава, — пише gazetawroclawska.pl

Отже, минулого, 2018 року, місто витратило на виконання власних завдань, доручень до 4,566 млрд. злотих. У порівнянні з 2017 роком видатки зросли на 11%, а по відношенню до 2015 року — на 17%. Подивімося докладно, яка сфера функціонування міста найбільш витратна.
Громадська безпека та пожежний захист обходяться місту у 90 млн. злотих або 2% бюджету. На культуру і захист національного суспільства треба приблизно 180 млн. злотих, це – 4%, фізична культура – ще дорожча, — майже 225 млн. злотих. або 5%. Близько 315 млн. злотих обходиться місту житлова сфера, що у перерахунку на відсотки складає 7%. Цікаво, що у таку ж суму, -до копійки, — обходяться трати на державну адміністрацію. Комунальна сфера та захист середовища потребують 9% тобто 400 млн. злотих. На соціальну допомогу, — соціальну політику та сім‘ю з міського бюджету видаляють майже 714 млн. злотих, або 16%. На роботу транспорту та зв’язку потрібно аж 810 млн. зл., або цілих 18%. Недешевою є освіта, — близько 1,3 млрд. злотих (29%).
Приблизно 135 мільйонів злотих йде на обслуговування державного боргу та інші видатки.