Найбагатші жінки, які самі досягли успіху. Хто вони?

Найбагатші жінки, які самі досягли успіху. Хто вони?

Відповідно до рейтингу найбагатших жінок у світі, які самі здобули свої статки (а не успадкували їх), із 20 жінок-підприємців 11 походять із Азії. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Монітор Інфо.

«Це має дві причини – насамперед, китайська економіка швидко розвивається, тому там легко заробити великі гроші. По-друге, щось є у самій Азії, якщо жінки роблять там такі приголомшливі кар’єри», – каже журналіст «Forbes» Пьотр Карнашевський.

У списку помітна перевага підприємниць із Азії. Чудовим прикладом такої кар’єри є в’єтнамка, яка заснувала власну авіакомпанію у 2011 р. Сьогодні вона має стільки ж літаків, скільки польський LOT, але перевозить утричі більше пасажирів на рік – до 24 млн.

Перевагу азіаток легко пояснити – легше будувати бізнес з нуля у країні, що проходить сильні економічні перетворення, ніж у старій західній економіці зі стабільною ситуацією. Саме тому в першій двадцятці самостійних підприємниць опинилася лише одна представниця Європи Хедда ім Брам-Драг, засновниця німецької консалтингової та інвестиційної компанії «Droege Group».

По суті, це гарна новина для жінок, які створюють свої компанії в Польщі. У країні, яка наздоганяє Захід і розвивається вдвічі швидше, ніж у середньому по ЄС, простіше пробитися через скляну стелю і побудувати успішну компанію.

Є ще одна добра новина. Кількість мільярдерок у світі росте швидше, ніж мільярдерів. Із 2010 р. кількість жінок, чиї активи записувалися щонайменше десятьма цифрами, зросла на 169 % (до 244). Водночас кількість мільярдерів збільшилася на 129 %. У минулому році американський «Forbes» підрахував, що зі світового списку мільярдерів вибули 55 чоловіків, натомість з’явилися п’ять нових мільярдерок. Вони прибули із косметичної галузі (Katie Road, Kathe Fields та Kylie Jenner) або технологій (Татьяна Бакальчук та Сафра Катц).

Це не змінює факту, що загалом жінок у списку мільярдерів небагато – 11 %. Більше того, жодна із жінок, які досягли успіху самі, не увійшла до першої сотні цього рейтингу. Найбагатша із них, китаянка Ву Яцзюнь зі статками у сумі 9,4 млрд доларів, зайняла 149 місце.

Найбагатші жінки світу, які самі завоювали свої позиції:

  1. Ву Яцзюн – 9,4 млрд доларів – нерухомість (Китай);
  2. Діан Хендрікс – 6,7 млрд доларів – магазини будівельних матеріалів (США);
  3. Чан Лайва – 5,8 млрд доларів – нерухомість (Китай);
  4. Маріан Іліч – 4,1 млрд доларів – мережа піцерій (США);
  5. Джуді Фолкнер – 3,6 млрд доларів – IT (США);
  6. Чжан Сінь – 3,6 млрд доларів – нерухомість (Китай);
  7. Кіран Муздамар – 3,5 млрд доларів – фармакологія (Індія);
  8. Мег Уітман – 3,4 млрд доларів – eBay, e-спорт (США);
  9. Поліанна Чу – 3,3 млрд доларів – нерухомість (Китай);
  10. Лу Чжунфан – 3,2 млрд доларів – хімічна промисловість, корми (Китай).

Джерело: Forbes