Найздоровіші регіони Польщі - Малопольща та Підляшшя
https://www.globtroter.pl/zdjecia/polska/b230232_polska_malopolska_dolina_gasienicowa.jpg

Найздоровіші регіони Польщі – Малопольща та Підляшшя

«Dziennik. Gazeta Prawna» пише про те, як польські регіони та міста дбають про здоров’я своїх мешканців. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Видання «Dziennik. Gazeta Prawna» пише про те, як польські регіони та міста дбають про здоров’я своїх мешканців. Газета щороку публікує рейтинг найздоровіших польських регіонів та міст. Цьогоріч найбільш здоровими є Малопольща та Підляшшя.

Щоб потрапити до рейтингу, слід відповісти на кілька запитань, наприклад, чи місцеве самоуправління дофінансовує програму фізичної активності мешканів, чи черги до пунктів медичної допомоги в даному регіоні чи місті – довгі, і так далі.

«Одна з причин, чому вже котрийсь рік поспіль виграють східні регіони Польщі – це краща якість життя. Вона оцінюється на підставі довжини життя, показника смертності від онкозахворювань та хвороб серця, та смертності новонароджених. Філософія є простою – з одного боку слід якомога швидше проводити діагностику, а з другого – допомагати пацієнтові після лікування швидко повернутися до нормального функціонування у суспільство» – вказує газета.

На жаль, як звертає увагу видання, черги до лікарів у польських містах залишаються найбільшою проблемою – наприклад, на візит до спеціаліста-кардіолога слід чекати від одного до чотирьох місяців.