Напередодні Свята Війська польського солдати отримали медалі
Próba defilady “Wierni Polsce”, 10 bm. w Katowicach. 15 bm. z okazji Święta Wojska Polskiego.PAP/Andrzej Grygiel

Напередодні Свята Війська польського солдати отримали медалі

День Війська польського святкують 15 серпня, у 99 річницю Варшавської битви 1920 року. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Напередодні Свята Війська польського міністр національної оборони Маріуш Блащак вручив солдатам нагороди та медалі. Серед відзначених – професійні солдати, військові спортсмени та учасник Варшавського повстання.

Очільник відомства національної оборони подякував польським військовим за щоденну службу та роботу. Міністр Маріуш Блащак звернув увагу на значення Свята Війська польського, що відзначається 15 серпня, у річницю Варшавської битви: «Ми пам’ятаємо про це щороку, пам’ятаємо про це на щодень. Позиція солдатів 1920 року – це зразок, який можуть наслідувати солдати, котрі сьогодні служать у Війську польському. Хоробрість, патріотизм – це риси солдатів Війська польського, не дивлячись на історичний час, у який їм довелося служити».

За словами міністра, такою була позиція тогочасних солдатів, і такою ж є позиція нинішніх солдатів польської армії.

Під час урочистих заходів майор Юліан Кульський, який брав участь у Варшавському повстанні 1944 року, отримав підвищення у військовому званні до полковника.

IAR/Н.Б.