«Нашим пріоритетом є праця над впливом російських спецслужб»
http://external.polskieradio.pl/files/72799080-f668-4fd7-b035-70616b5237ec.file

«Нашим пріоритетом є праця над впливом російських спецслужб»

На переконання Мацєя Вонсіка, секретаря Колегії у справах спецслужб, активність російських служб у Польщі завжди була «надзвичайно сильною». Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

«Нашим пріоритетом є праця над впливом російських спецслужб», – говорить в інтерв’ю тижневику «Gazeta Polska» Мацєй Вонсік, секретар Колегії у справах спецслужб. На переконання співрозмовника видання, активність російських служб у Польщі завжди була «надзвичайно сильною». Але польські служби мають щораз більші знання на цю тему і щораз краще можуть розпрацьовувати іноземну розвідку, – говорить Мацей Вонсік.

«Владімір Путін веде вкрай агресивну політику, і це прослідковується в діяльності російських служб», – стверджує Вонсік. На його переконання, одною із основ будови сильної держави є з’ясування смоленської катастрофи. «Ми повинні дійти до правди, а вона повинна бути певною і обґрунтованою доказами, – говорить Вонсік. – Я знаю, якими є політичні умови – уламки літака знаходяться на території Росії, і надзвичайно важко шукати причини катастрофи без доступу до матеріальних доказів. Ця справа є іспитом для держави і ми повинні скласти цей іспит».

Я.С.