Національне читання – 2018: поляки читатимуть «Провесну» Стефана Жеромського
http://www.polinst.kyiv.ua/storage/przedwiosnie.jpg

Національне читання – 2018: поляки читатимуть «Провесну» Стефана Жеромського

З ініціативи Канцелярії президента Республіки Польща та під почесним патронатом президентської пари 8 вересня цього року відбудеться Національне читання «Провесни» Стефана Жеромського. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Волинський монітор.

Уже всьоме проходитиме ініціатива, яка має на меті популяризацію шедеврів польської літератури у світі. У попередні роки читали поему «Пан Тадеуш» Адама Міцкевича, твори Александра Фредро, трилогію Генрика Сенкевича, роман «Лялька» Болеслава Пруса, «Quo vadis» Генрика Сенкевича та п’єсу «Весілля» Станіслава Виспянського.

Національне читання – 2018, яке відбувається в рік відзначення 100-річчя відновлення Польщею незалежності, є чудовою нагодою пригадати досягнення польської літератури, а також вшанувати цей винятковий ювілей.

Щоби долучитися до ініціативи, потрібно вислати заявку на участь (формуляр) безпосередньо із сайту.

«У цей рік столітнього ювілею відновлення незалежності я прагну запросити поляків до Національного читання саме «Провесни». Я переконаний, що спільне заглиблення в цю прекрасну і мудру книжку допоможе нам ще більше наблизитися до подій, що сталися сто років тому. Для мене дуже важливо, щоби цьогорічна ініціатива, крім її постійної, головної мети, якою є популяризація читання, стала теж формою вшанування ювілею. Одночасно я хочу, щоби меседж Жеромського збагатив програму святкувань надзвичайно істотним і потрібним елементом критичних роздумів над вітчизняною історією», – написав у листі президент РП Анджей Дуда.

Більше подробиць тут: http://www.prezydent.pl/kancelaria/narodowe-czytanie/narodowe-czytanie-2018/

За цим посиланням Ви знайдете також готові матеріали для завантаження (банери та плакат): http://www.prezydent.pl/kancelaria/narodowe-czytanie/nc2016/materialy-do-pobrania/

ВМ