Не купуй «віагру» в інтернеті: в Польщі злочинець продавав ліки, які провокують смерть

Не купуй «віагру» в інтернеті: в Польщі злочинець продавав ліки, які провокують смерть

Приймаючи ці ліки, ви можете втратити зір і навіть ризикнути своїм життям. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Такі висновки оголосив експертний токсиколог, якого залучила Вроцлавська прокуратура. Йдеться про двадцять різних підробок віагри — популярного препарату для потенції.

Слідчі натрапили на слід злочинної групи, яка займається виготовленням та розповсюдженням цього препарату. Масштаб бізнесу є надпотужним. А керівники банди і досі на волі. Вони зв’язуються зі своїми підлеглими через таємну Інтернет-пошту.

Цими днями до суду надійшов обвинувачувальний акт щодо семи осіб, які брали участь у розповсюдженні фальшивих і небезпечних ліків.

Препарати продавалися на різних веб-сайтах, видаючи себе за веб-сайти аптек. Вроцлавські правоохоронці встановили, що таблетки, які продавали злочинці, не були наркотиками. Вони містять ту саму хімічну речовину (силденафіл), що і справжня “віагра”. Але в різних дозах — дуже малих або дуже великих.

Були навіть «ліки», які зовсім не містили силденафілу. Інші містили настільки малу його дозу, що пацієнтам потрібно було вживати подвійну або потрібну дозу, — інформує gazetawroclawska.pl.

Чому чоловіки масово купували ці ліки в інтернеті? Все просто: адже ці ліки в Польщі видаються лише за рецептом. більшість мужчин просто соромилися йти до лікаря з такою делікатною проблемою. Тому обирали препарати для лікування в мережі — замовлення можна було зробити онлайн, не маючи жодних дозволів та рецептів.

На слід злочинців вийшли ще у 2014 році, проте зараз правоохоронці намагаються “виловити” усіх правопорушників. Наразі суд проводить власне слідство щодо семи затриманих осіб з метою ліквідувати всю банду.

Фото ілюстративне.