Невідомі зловмисники підпалили гарвестер і форвадер у Нижньосілезькому лісі

Невідомі зловмисники підпалили гарвестер і форвадер у Нижньосілезькому лісі

Випадок стався у лісництві Роздроже, що належить до Шклярської Поремби. Поряд зі спаленою сільськогосподарською технікою вандали залишили записку. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Невідомі злочинці підпалили дві машини, які допомагали лісничим забирати дерева, що були повалені жовтневою бурею в лісах біля Шклярської Поремби. Один трактор згорів повністю, інший — частково пошкоджений.

Цей неприємний інцидент стався вночі, 8 квітня. Власником техніки є приватна компанія, а збитки становлять 1,5-2 мільйони злотих. На жаль — свідків події немає. Про це розповів Кшиштоф Трембскі з місцевого лісництва на своїй сторінці у Твіттері.

Що цікаво — поряд із спаленою технікою зловмисник залишив записку, на якій ряснів напис — “За знищення лісу, старих стежок і доріг. Забирайтеся звідси! Зелений Фронт”.

Це випадок мародерства — не тільки величезні фінансові, але й екологічні втрати. Через мить почнеться короїд, і якщо працівники лісництва не зможуть вчасно забрати опале дерево, то через цих шкідників стовбур не буде ні для чого придатним. Окрім того, короїди можуть також пошкодити і здорові дерева.

Поліція шукає винних.

https://twitter.com/ktrebski/status/1115563865658527745/photo/1