Нижня Сілезія: діти в школах отримають сигнальні жилети з світловідбиваючими смугами
https://galinfo.com.ua/media/gallery/full/d/s/dsc_5272_09ace.jpg

Нижня Сілезія: діти в школах отримають сигнальні жилети з світловідбиваючими смугами

«Добре вас бачити» („Dobrze Cię widzieć”) — назва загальнопольської кампанії задля безпеки руху пішоходів під час перетину проїжджої частини дороги. Програма стартувала 15 жовтня з ініціативи міністра освіти Анни Залевської і міністра юстиції Збігнєва Зьобро. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Піонером кампанії стане початкова школа в Kuźni Raciborskiej в Сілезії.

У рамках кампанії відбуватиметься організація різних навчальних проектів. Діти по всій Польщі до кінця навчального року отримають 3 мільйони відблискових жилетів. Такий спецодяг вже отримали 370 учнів з Kuźni Raciborskiej. Під час урочистого відкриття заходу міністр Залевська підкреслила, що головним чином це сприяє підвищенню безпеки дітей на дорогах міст та селищ, а їхні батьки можуть бути спокійними за свої чада.

Міністр також нагадала, що Міністерство національної освіти працює над положеннями щодо збільшення безпеки учнів на шляху до навчальних закладів.

З іншого боку, міністр Зьобро підкреслив, що для батьків та опікунів найважливішими є життя та здоров’я їх дітей.

— Є випадки, коли батьки не можуть супроводжувати дітей, саме тому, такі жилети є незамінним помічником і саме в такі моменти програма пов’язана з покращенням вашої безпеки на польських дорогах і вулицях є ефективним рішенням», — сказав міністр.

Міністр додав, що Фонд правосуддя (Fundusz Sprawiedliwości) був створений для того, щоб ефективніше запобігати злочинам і щоб на польських дорогах траплялось менше небезпечних подій, які іноді вважаються злочинами. — Ось чому учні шкіл отримають відбивлискові жилети, що зробить їх більш видимими на дорогах, а значить більш захищеними”, — сказав Зьобро.

Глава Міністерства юстиції додав, що до кінця цього навчального року такі жилети отримають 3 мільйони дітей.

Згідно з даними поліції, в 2017 році в Польщі сталося 32760 нещасних випадків, в результаті яких загинуло 2381 осіб та 39446 отримали травми. У 2822 дорожньо-транспортних пригодах учасниками були діти віком від 0 до 14 років. Внаслідок ДТП загинули 56 дітей, а постраждало — 3116 дітей різного шкільного віку.

За адресою www.dobrzeciewidziec.org випливає, що із загального числа нещасних випадків в минулому році 8197 осіб були пішоходами, а на пішохідних переходах трапилося 13 відсотків з числа усіх ДТП.

Автор

Джерело: wroclaw.dlawas.info