Нижня Сілезія: поїзд збив мотоцикліста

Нижня Сілезія: поїзд збив мотоцикліста

У вівторок, 19 лютого о 2:40 ночі на залізничному переїзді в місцевості Воянув сталася дорожньо-транспортна пригода, — передає Войцех Яблонський з KMP w Jeleniej Górze. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

За даними відділу комунікації поліції Еленя Гура, поїзд зіткнувся із кросовим мотоциклом. За кермом мотоцикла перебував 25-річний житель повіту Jelenia Góra.

Трагічна аварія сталася на залізничному переїзді у місті Воянув.

Зі слів машиніста, чоловік їхав в шоломі і на звукові сигнали не реагував. Унаслідок аварії, мотоцикліст загинув на місці ДТП.

«Внаслідок ДТП 25-річний водій транспортного засобу отримав травми, несумісні з життям», — йдеться в повідомленні.

25-річний житель повіту Jelenia Góra, який керував мотоциклом, не дотримався заборони в’їзду на залізничний переїзд, обійшов шлагбаум і виїхав на колію. Його смертельно протаранив зустрічний поїзд.

Наразі поліцейські встановлюють обставини аварії, вирішується питання про відкриття кримінального провадження (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами).

Поліцейські з’ясовують усі обставини трагедії.

Хочемо нагадати, що недбалий в’їзд і виїзд на залізничний переїзд може призвести до аварії з фатальними наслідками. Тому так важливо, щоб кожен водій був особливо обережним, а коли наближався до переїзду без бар’єрів, слідував за знаком «СТОП», якщо такий знак розміщений поруч з дорогою.

Основні правила ПОВЕДІНКИ НА ЗАЛІЗНИЧНИХ ОБ’ЄКТАХ ТА ПОБЛИЗУ НИХ

Водій транспортного засобу зобов’язаний:

  • Для пропуску поїзда, що наближається, і в інших випадках, коли рух через залізничний переїзд заборонено, водій повинен зупинитися перед дорожньою розміткою (стоп-лінією), дорожнім знаком «Проїзд без зупинки заборонений», шлагбаумом чи світлофором так, щоб бачити сигнали, а якщо засоби організації дорожнього руху відсутні — не ближче 10 м до найближчої рейки;
  • Водії транспортних засобів можуть перетинати залізничні колії лише на залізничних переїздах;
  • Під’їжджаючи до переїзду, а також починаючи рух після зупинки перед ним, водій зобов’язаний керуватися вказівками і сигналами чергового по переїзду, положенням шлагбаума, світловою та звуковою сигналізацією, дорожніми знаками і дорожньою розміткою, а також переконатися в тому, що не наближається поїзд (локомотив, дрезина);
  • Якщо перед переїздом немає дорожньої розмітки або дорожніх знаків, що визначають кількість смуг руху, рух транспортних засобів через переїзд дозволяється лише в один ряд;
  • Забороняється самовільно відкривати шлагбаум або об’їжджати його, а також об’їжджати транспортні засоби, які стоять перед переїздом, коли рух через нього заборонено.

Рух через переїзд забороняється, якщо:

a) черговий по переїзду подає сигнал заборони руху — стоїть до водія грудьми або спиною з піднятим над головою жезлом (червоним ліхтарем чи прапорцем) або з витягнутими в сторони руками;

б) шлагбаум опущений або почав опускатися;

в) увімкнено заборонний сигнал світлофора чи звуковий сигнал незалежно від наявності та положення шлагбаума;

г) за переїздом утворився затор, який змусить водія зупинитися на переїзді;

ґ) до переїзду в межах видимості наближається поїзд (локомотив, дрезина).

Джерело: KMP в Jelenia Góra