Низькооплачувані, з освітою й швидко виконують завдання. У РП задоволені українськими працівниками
https://mojaedukacja.com/public/frontend/images/wnz/fbf34b4c-9ad8-4f82-a950-9ad16b62c271.jpg

Низькооплачувані, з освітою й швидко виконують завдання. У РП задоволені українськими працівниками

“Низькооплачувані, з освітою й швидко виконують завдання”. У Польщі задоволені українськими працівниками. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на “Я в Польщі”.

Вища банківська школа (Wyzsza Szkola Bankowa) в Познані провела дослідження ринку праці Великопольського воєводства. За його результатами регіон потребує більш ніж 180 тис працівників з-за кордону. Головні претенденти на вакантні робочі місця – українці. За словами ректора Вищої банківської школи, професора Юзефа Орчика, іноземці, в тім, вихідці з України – це ідеальні претенденти на заповнення недоліків польського ринку праці.

Юзеф Орчик в інтерв’ю виданню www.agropolska.pl пояснив, чому саме жителям сусідньої України так раді в Польщі. “Вони, по-перше, низькооплачувані працівники, по-друге, дуже доступні, і, по-третє, вчаться швидко. Це часто люди з вищою або середньою освітою, які швидко виконують завдання”, – зазначив експерт.

За даними міністерства сім’ї, праці і соціальної політики в першій половині 2018 року іноземці отримали майже 148 тисяч. дозволів на роботу в Польщі. У 85% випадків заявки подавалися на представників України.

У Познані й Великопольському воєводстві іноземцями було отримано 16,75 тис. дозволів (більше 11% від дозволів по всій Польщі). У цій групі переважна більшість, 13,6 тис. осіб, були українцями.

Найбільша група іноземців (в т.ч. громадян України) в Польщі зайнята у виробництві. На другому місці сектор адміністрування та підтримки (згідно з польським класифікатором професій сюди входить фізична робота, послуги, праця в готелях, секторі громадського харчування тощо). На третьому місці опинилася група іноземців, працевлаштованих в логістиці та на транспорті. Сфера будівництва зайняла четверту позицію в рейтингу найбільш популярних галузей серед іноземців у Польщі.