«Nord Stream 2» йде на дно
pxere.com – CCO “domena publiczna”pxere.com – CCO “domena publiczna”

«Nord Stream 2» йде на дно

Через нові санкції США важлива компанія відмовляється від цього проєкту. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Норвезька компанія Det Norske Veritas (DNV GL) відмовилася сертифікувати газопровід «Nord Stream 2» після його завершення. Рішення безпосередньо пов’язане з продовженням американських санкцій, включених до оборонного бюджету США на 2021 рік.

У повідомленні наголошується: «DNV GL припинить усі дії, пов’язані з інспекціями газопроводу «Nord Stream 2» відповідно до санкцій та на час їх дії». Компанія додає, що нині процес поступового припинення підтримки проекту триває. Тут варто додати, що це підтвердження інформації, яка подавалася у ЗМІ ще з жовтня і листопада. Данці тоді повідомили, що інвестор може вступити у співпрацю з іншим суб’єктом, який надасть відповідний документ.

Сертифікат відповідності споруди проєктуванню та чинним нормам необхідний, серед іншого, для будівництва газопроводу в датській частині Балтійського моря та для подальшої його експлуатації. Регулярні перевірки проводяться задля мінімізації можливих загроз життю людей, власності та навколишньому середовищу.

В останній тиждень грудня 2020 року Данське морське агентство опублікувало повідомлення, в якому зазначалося, що 15 січня в територіальних водах Королівства розпочнеться прокладання «Nord Stream 2». Роботи повинен виконувати корабель «Фортуна», який буде підтриманий, зокрема суднами «Baltic Explorer» та «Murman». У світлі рішення норвежців зазначений термін був серйозно поставлений під сумнів.

Розширені санкції США забороняють надавати послуги проєкту, зокрема, здійснювати сертифікацію трубопровода. Залучені до цього проєкту суб’єкти мають 30 днів на дотримання обмежень, якщо ж цього не станеться, то їм доведеться зустрітися з наслідками.

Energetyka24.com/В.П.