Нове дослідження з допомогою телефону: чи планують українці залишитися в Польщі та створити сім’ю?

Нове дослідження з допомогою телефону: чи планують українці залишитися в Польщі та створити сім’ю?

Українці все більш охоче осідають у Польщі та хочуть створити тут сім’ю. Для створення статистики було взято інформацію від мобільних операторів. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Наші земляки найчастіше живуть у великих містах, таких як Варшава, Гданськ, Вроцлав. Багато громадян України також живуть і працюють в районі Груєць, Варка та Радом, де розташовані фруктові ферми.

Автори звіту, компанія «Селектив», перевірили дані з мобільних телефонів, якими користуються українці у Польщі. Для дослідження були використані ті користувачі стільникового зв’язку, які встановлювали українську чи російську мову на свої телефони, і принаймні раз на рік їздили в Україну або змінювали SIM-карту на українську. Це дозволило відібрати величезну дослідницьку групу в 600 тисяч людей, або — за підрахунками — половину населення «польських» українців. Про це повідомляє newsweek.pl.

Всупереч поширеній думці, в Польщі більше українців (56 відсотків), ніж українок. Чоловіки зазвичай працюють у селах та містах, а жінки — у великих містах. Найбільше приїжджає молодь: майже 40 відсотків це люди у віці 21-30 років, а кожен третій — віком від 31 до 40 років. Лише 7 відсотків людей — старше п’ятдесяти.

Дослідження також дозволило визначити більш інтимні звички іммігрантів. Більше, ніж кожна десята жінка використовує на телефоні програму планування вагітності, що свідчить про те, що вони планують постійно залишатися в Польщі.