Нові дати та спосіб надсилання інформації про доходи в Польщі

Нові дати та спосіб надсилання інформації про доходи в Польщі

Починаючи з 2019 року в Польщі змінюється спосіб надсилання інформації про доходи, отримані в попередньому році. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Починаючи з 2019 року в Польщі змінюється спосіб надсилання інформації про доходи, отримані в попередньому році. 

PIT-8C, PIT-11, PIT-11A, PIT-40A та PIT-R за 2018 рік передаються в податкову інспекцію тільки в електронному вигляді до 31 січня 2019 року.

Кінцевий термін для передачі інформації платнику податків не змінюється — необхідно подати декларацію до кінця лютого.

Як подати, підписати та надіслати інформацію?

З нового року вся інформація про доходи, сплачені у 2018 році, повинна надсилатися в податкову інспекцію тільки в електронному вигляді, на відповідних бланках форми (PIT-8C, PIT-11, PIT-R). Прийом документів дійсний до 31 січня 2019 року.

Однак, термін подання щорічної декларації PIT-4R, PIT-8AR не змінюється — це необхідно зробити до 31 січня. У свою чергу інформація IFT-1 / IFT-1R повинна бути подана до 28 лютого.

Також, до кінця лютого, інформація про виплачені доходи повинна бути направлена ​​платнику податків.

Бланки можна підписати:

кваліфікований підпис — всі бланки;
дані авторизації (danymi autoryzującymi) — бланки: PIT-8C, PIT-11, IFT-1 / IFT-1R, PIT-4R, PIT-8AR, якщо вони подані фізичними особами

та надсилати трьома способами: за допомогою інтерактивної форми Міністерства фінансів, модуля фінансів та обліку або універсального шлюзу документів (UBD).

Більш детальну інформацію про нові правила та способи подання інформації про доходи, а також про всі необхідні контактні дані можна знайти на спеціально підготовленому сайті податкового порталу (посилання відкриває нове вікно на іншому сайті). Натиснути ТУТ.