Новий проект в Єленій Гурі: тут з’являться фігурки оленів

Новий проект в Єленій Гурі: тут з’являться фігурки оленів

Нещодавно в містечку невідомі вандали понівечили скульптури оленів, які спеціально для міста спроектував митець Леван Мантідзе. Що трапилось потім — читайте далі. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

За задумом скульптора — олені мали стати символом міста та його окрасою. Проте дві фігури було знищено, а ще одну — викрадено. На щастя, уряд міста не залишився осторонь і вирішив продовжити ініціативу з встановлення оленів у місті. На допомогу прийшли молоді артисти пластичного мистецтва, під керівництвом Марціна Знамєнкєвіча, викладача різьбярського мистецтва.

Заступниця директора Школи художніх ремесел Анна Сагадин запевнює, що дуже задоволена таким новим проектом і вважає, що це — гарна нагода для учнів проявити свою майстерність і талант.

Нові оленята будуть виготовлені з бронзи, кожен з них матиме якийсь цікавий і позитивний атрибут. Як запевняє президент Єленьої Гури, таких скульптур повстане щонайменше кільканадцять. А трійка, створена Леваном Мантідзе, повернеться на свої попередні місця.
Про новий місцевий проект повідомляє портал radiowroclaw.pl.