Новий залізничний гірський маршрут з Вроцлава в Судети

Новий залізничний гірський маршрут з Вроцлава в Судети

Через два роки  зможемо їздити залізницею по гірській магістралі від Свідниці до Єдліни Здруй. А все  завдяки реконструкції старого залізничного покриття та реконструкції станції. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Польськими залізничними лініями PKP S.A. підписано договір на 110 млн злотих на реконструкцію лінії Świdnica-Jedlina Zdrój. Проект фінансується з RPO Нижньосілезького воєводства.

Туристи швидше доїдуть до гір Сових і до річки Бистриці

Відкриття маршруту від Свідніці до Єдліни Здруй забезпечить залізничний доступ до привабливих туристичних напрямків у Сових та Валбжиських горах. Система зв’язку з агломерацією Валбжиха значно покращиться. Мешканці  Бистриці, Любачова, Загурце-Сласки, Юговіце (Bystrzycy, Lubachowa, Zagórza Śląskiego, Jugowic) здійснюватимуть посадки на поїзди з нових зупинок.

Одноколійний напрям від Свідниці до Єдліни Здруй матиме гірський характер. На ділянці в 22 км вона піднімається на понад 200 м. Є численні повороти та віадуки. Реконструкція лінії включає в себе не тільки колію, а й перебудову дренажної системи. Головним завданням буде підготовка понад 110 інженерних споруд, у тому числі 5 значних віадуків довжиною 50-150 м. У рамках роботи планується будівництво нових пристроїв для контролю руху поїздів.

Всього заплановано відновлення 5 зупинок. А також, будуть побудовані дві нові зупинки: Burkatów та Jedlina Centrum. Переобладнані з навісами та лавами, платформи будуть відповідати очікуванням пасажирів, у тому числі особам з обмеженими можливостями. Після закінчення робіт передбачувана швидкість залізничних шинобусів, залежно від макета лінії, становитиме від 50 до 80 км / год.

Привабливість цього маршруту Świdnica-Jedlina Zdrój сприятиме збільшенню популярності маршруту Wrocław-Świdnica через Sobótkę Zachodnią. Це забезпечить прямі залізничні сполучення з Вроцлава до міст, розташованих недалеко від масиву Сленджи (Ślęży), а також гір Сових.

Вже 3 жовтня було оголошено замовлення на проектування та виконання будівельних робіт.

Завершення робіт заплановано до листопада 2020 року.