Очільник НАТО заявив про необхідність довгострокової підтримки України
epa10317465 NATO Secretary General Jens Stoltenberg (R) talks with the Speaker of the Spanish Parliament’s Lower Chamber, Meritxell Batet (L), during the 68th NATO Parliamentary Assembly in Madrid, Spain, 21 November 2022. NATO Parliamentary Assemblys Annual Session runs in Spains capital from 18 to 21 November 2022, with the participation of NATO PAP/EPA/CHEMA MOYA

Очільник НАТО заявив про необхідність довгострокової підтримки України

Ми не можемо дозволити Росії виграти війну, підтримка України має бути довгостроковою, — заявив очільник НАТО Єнс Столтенберґ у Мадриді. У столиці Іспанії відбулася триденна сесія Парламентської асамблеї НАТО. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Ми не можемо дозволити Росії виграти війну, підтримка України має бути довгостроковою, — заявив очільник НАТО Єнс Столтенберґ у Мадриді. У столиці Іспанії відбулася триденна сесія Парламентської асамблеї НАТО.

Очільник Альянсу також закликав країни-учасниці збільшити витрати на озброєння. «Два відсотки ВВП на армію повинні бути нижньою, а не верхньою межею», — підкреслював у Мадриді Єнс Столтенберґ. Наголосив також, що підтримка України повинна збільшуватися, особливо зараз.

«Знаю, що це для багатьох важкі часи, але ціна, яку ми за це платимо, вимірюється грошами, в той час як українці платять кров’ю», — сказав Столтенберґ. І цю підтримку, як гуманітарну, так і військову, хоче запропонувати Іспанія, прем’єр міністр якої Педро Санчес оголосив, що країна братиме участь у підготовці українських військових, відкривши навчальний центр у Толедо, а іспанські поліцейські розслідуватимуть воєнні злочини в Україні.

IAR/С.Ч.