Оренда квартири або кімнати у Польщі: шукаємо самотужки
https://images.cdnyavp.pl/images/articles/aafc772f4dfa492d6d0c901dff2af3ce36d5f355.jpg

Оренда квартири або кімнати у Польщі: шукаємо самотужки

Якщо ви тільки переїхали до Польщі, або плануєте переїзд, то одразу намагаєтеся вирішити питання житла. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на “Я в Польщі”.

Якщо ви тільки переїхали до Польщі, або плануєте переїзд, то одразу намагаєтеся вирішити питання житла. Отож, де ви будете мешкати, як знайти квартиру або кімнату і скільки за неї потрібно заплатити? На ці та інші питання ми дамо відповідь у статті. Наші поради стануть у нагоді всім співвітчизникам, перед якими стоїть це надзвичайно важливе та непросте завдання – винаймати житло в Польщі.

Осінь – золота пора. І для винайму квартир також

Почнемо з приємних новин. За вікном рання осінь, а це значить, що на ринку нерухомості Польщі з’являється велика кількість пропозицій. Більшість з них орієнтовані на студентів, які саме в цей час активізують пошуки помешкань. Не зважаючи на те, що майже кожен університет забезпечує своїх підопічних місцем у гуртожитку, трапляються ситуації, коли кімнат на всіх не вистачає. Іноді студенти цілеспрямовано шукають квартиру чи кімнату, бо не хочуть жити в гуртожитку. У будь-якому випадку спеціалісти з нерухомості сходяться в одному: у вересні та жовтні пропозицій на ринку дуже багато, але найкращі  розлітаються немов гарячі пиріжки. Тож, хто не встигне знайти своє місце під дахом зараз, мусить чекати до лютого, коли, знову ж таки, через студентів, з’явиться багато пропозицій.

Тож, за роботу! Як відомо, квартиру або кімнату можна шукати самотужки або скористатися послугами посередників. Щодо останнього методу, то й годі говорити. Є гроші – краще звернутися до професіоналів. Ви зекономите свої сили й час. Проте віддасте агенції нерухомості суму в розмірі місячної оплати за  житло, яке хотіли б винайняти. Тут вже кожен вибирає для себе, чи залучати ріелтора, а чи шукати самому.

Шукаємо житло самотужки – запасаємось терпінням

Пошук квартири або кімнати власними силами не можна назвати легким, адже коли ви самостійно шукаєте житло, то витрачаєте багато часу й сил. Потрібно бути готовим до того, що надійне, комфортне, а, головне, не дуже дороге помешкання можна шукати не один день. І навіть не один тиждень. Тому, якщо ви переїжджаєте у Варшаву, Краків, Вроцлав чи у будь-яке інше місто в Польщі, варто заздалегідь промоніторити різні варіанти квартир чи кімнат. І навіть спробувати домовитися про перегляд житла заздалегідь. Це зробити не так і легко, проте можливо.

Приміром, на сайті olx.pl ви можете надіслати особисте повідомлення автору оголошення про оренду. Це важливо, адже, якщо ви знаходитеся в Україні, то листування (а не телефонний дзвінок до Польщі) підходить найбільше – безкоштовно й жодного стресу у разі, коли ви не достатньо добре володієте польською.

Якщо домовитися про оренду на відстані не вдалося, а прийняти вас на день-другий у Польщі нікому, то варто спробувати КаучСерфінг

Інфо «КаучСерфінґ» (англ. CouchSurfing, абревіатура: CS) — одна з найбільших всесвітніх мереж гостинності, реалізованих у вигляді онлайн-сервісу. Об’єднує більше 2 мільйонів людей у 238 країнах (станом на липень 2010). Учасники безкоштовно діляться один з одним місцем для ночівлі під час подорожей, організовують спільні подорожі та розвивають культурний взаємообмін.

“Сарафанне радіо” ніхто не відміняв

Якщо ви все ж таки маєте знайомих у Польщі, то пошук житла може відбуватися за принципом «сарафанного радіо». Коли зі знайомими не пощастило, то згодяться й “незнайомі”. У різних тематичних групах, які стосуються міст Польщі або українців у Польщі, приміром, на Фейсбуку можна розмістити оголошення, що шукаєте житло. Впевнені, вам допоможуть!

Google вам у поміч або віра в силу інтернету

Якщо ви шукаєте житло у Польщі, радимо зазирнути на кілька сайтів, де розміщуються оголошення подібного типу.

Першим варто назвати сайт olx.pl. Він зручний, має багато опцій, тому кожен може обрати той варіант житла, який буде до вподоби саме йому. Наступний сайт www.gumtree.pl . Його зручність у тому, що ви можете одразу поставити фільтр пошуку «prywatne», або ж «agencje».

На сайті dom.gratka.pl оголошень буде менше, адже їх розміщення є платним. Перевагою порталу є те, що тут можна обрати житло за картою. Також корисними для пошуку житла є сайти otodom.pl, domy.pl , domiporta.pl (на останньому сайті більше варіантів із агенціями, проте є можливість знайти безпосередньо від власника).

Можна пошукати квартиру або кімнату й на Фейсбуку. Приміром, у групі «Mieszkania i pokoje do wynajęcia – Kraków».

Далі буде