Папа римський Франциск може відвідати Північну Корею
http://external.polskieradio.pl/files/74d38c55-a4ea-4a66-bb10-994ef81ef3bc.file

Папа римський Франциск може відвідати Північну Корею

Лідер Південної Кореї запросив від імені лідера Північної Кореї Франциска до Пхеньяна. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радію.

Папа римський Франциск може відвідати Північну Корею. Про цей візит Франциск розмовляв з лідером Південної Кореї Мун Чже Іном, котрий від імені лідера Північної Кореї Кім Чен Ина запросив папу римського до Пхеньяна. Папа римський Франциск відповів, що може відвідати Північну Корею, якщо отримає офіційне запрошення. В оціні коментаторів, візит Франциска до Пхеньяна міг би вплинути на полегшення міжнародних санкцій проти Північної Кореї.

«Ми є свідками подій, яких кілька років тому навіть не могли уявити», – говорить віце-директор Католицької інформаційної агенції Станіслав Тасємський:

«Починаючи від 1945 року в Північній Кореї панують комуністи. Це було пов’язано із кривавими подіями. Останній єписокп, який був призначений в Пхеньяні у 1962 році, зник безслідно. Католицьке віросповідання у Північній Кореї означає голод, страждання, переслідування. Те, що ми тепер бачимо, це якісь сигнали змін політики північнокорейського керівництва. Ці зміни можуть бути зумовлені економічною кризою в цій країні».

Північна Корея займає перші місця в рейтингах переслідування християн. Згідно з даними Міжнародної християнської організації Open Doors, нині у Північній Кореї в таборах праці перебуває близько 50 итсяч корейців, котрі не відмовилися від своєї віри.

IAR/Я.С.