Перша леді Польщі з візитом в Україні
Фото: prezydent.pl

Перша леді Польщі з візитом в Україні

В понеділок 5 вересня перша леді Польщі Агата Корнгаузер-Дуда відвідала Львів. Під час свого перебування в Україні дружина польського президента передала міській клінічній лікарні обладнання, яке допоможе у лікуванні поранених військових та цивільних. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на “Наш Вибір”.

5 вересня відбувся другий з початку повномасштабної війни візит першої леді Польщі до України. Цього разу Агата Корнгаузер-Дуда прибула з візитом до Львова, де відвідала декілька медичних закладів та зустрілась з працівниками та учнями польських шкіл. 

Під час свого перебування у 8-й Міській клінічній лікарні Львова, дружина польського президента передала лікарні магнітно-резонансний томограф. Попередньо про його передачу домовились ще у квітні під час візиту у Львові прем’єра Матеуша Моравецького. Обладнання буде використовуватися також і для лікування військових та цивільних, які отримали поранення внаслідок бойових дій і зараз перебувають на лікуванні у Львові.

«Томограф дозволяє провести швидке обстеження пацієнтів. Раніше у нас не було такого обладнання. Зараз це єдиний такий томограф у західній Україні. З його допомогою ми можемо обстежувати до 40 пацієнтів на добу» – зазначив Василь Трунквальтер, директор 8-ї Міської клінічної лікарні. 

Фото: prezydent.pl

Агата Дуда відвідала також Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр, де зустрілась з персоналом та пацієнтами. Під час зустрічі перша леді обговорила можливості стажування українських лікарів та медсестер в закладах охорони здоров’я в Польщі та реалізацію проєкту співпраці з Університетською дитячою лікарнею в Любліні щодо лікування спинальної м’язової атрофії. Міська лікарня та дитячий медичний центр отримали також декілька тон гуманітарної допомоги, серед якої ліки та медичний одяг.

Фото: prezydent.pl

На завершення свого візиту Агата Дуда поклала квіти до могили невідомого солдата на цвинтарі львівських орлят, до пам’ятника Українській галицькій армії та на могили загиблих у сучасній українсько-російській війні.

А.В.

Джерело: Канцелярія Президента, pap.pl