Підозрюваний у вбивстві мера Гданська пройде судово-психіатричну експертизу

Підозрюваний у вбивстві мера Гданська пройде судово-психіатричну експертизу

Стефан, якого підозрюють у вбивстві колишнього мера Гданська — Павла Адамовича, у вівторок був перевезений до слідчого ізолятора у Кракові. Саме там він має пройти додаткові обстеження та слухання. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на  In Poland.

Також підозрюваний буде підданий судово-психіатричному спостереженню, яке триватиме чотири тижні. Гражина Вавринюк, прес-секретар районної прокуратури м. Гданська, повідомила про перевезення Стефана В. до слідчого ізолятора Кракова.

Чому саме до Кракова? У слідчому ізоляторі в Кракові функціонує спеціалізована психіатрична установа, пристосована до спостереження за винуватцями тяжких злочинів — повідомляє rmf24.pl.

За планом, спостереження Стефана В. займе чотири тижні. Як додав прокурор, експерти можуть подати заяву на його продовження. Тож загалом це спостереження може тривати й до 8-и тижнів. Під час спостереження буде розглянуто психічне здоров’я підозрюваного та його розсудливість, тобто можливість усвідомлення того, що він зробив 13 січня.

Наприкінці січня Стефан В. був підданий одноразовій судово-психіатричній експертизі. Експерти, однак, не могли оцінити його розсудливість і попросили додаткового спостереження. У березні суд погодився з нею.