Почав діяти новий телеканал «TVP Wilno» (фото)
TVP Wilno PAP/Leszek Szymański

Почав діяти новий телеканал «TVP Wilno» (фото)

Канал буде транслюватися в Литві і становитиме елемент боротьби з російською пропагандою. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

У Домі польської культури у Вільнюсі оголошено про створення нового телеканалу – «TVP Wilno» (ТБ Вільнюс). Це канал Польського телебачення, основним контентом якого буде інформаційний сервіс вільнюських журналістів «Info Wilno». Крім цього, глядачі побачать найпопулярніші польські серіали, фільми, а також – цикл передач про поляків поза кордонами Польщі.

Участь в інавгурації каналу взяв прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравєцький, котрий наголосив, що «TVP Wilno» буде боротися із російською пропагандою:

«Як відомо, наші сусіди, а особливо – один сусід – веде політику дезінформації. Цей канал “TVP Wilno” має на меті показувати правду з різних перспектив – польської, литовської, але правди».

«TVP Wilno» буде транслюватися в Литві в рамках системи цифрової наземної системи телевізійного мовлення.

IAR/Я.С.

 

 

Wilno, Litwa, 17.09.2019. Prowadz¹cy – aktorka Joanna Moro (L) i dziennikarz Micha³ Adamczyk (P) podczas uroczystej inauguracji kana³u TVP Wilno, 17 bm. (pkus) PAP/Leszek Szymañski