Поліція в Закопане отримала майже 50 повідомлень щодо незаконного найму житла

Поліція в Закопане отримала майже 50 повідомлень щодо незаконного найму житла

Коли хтось незаконно орендує приміщення для проживання, справу передадуть до санітарної інспекції, кажуть закопанські правоохоронці. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

В Закопане (Татранський повіт Малопольського воєводства) у новорічну ніч майже всі патрулі поліції брали участь у десятках втручань щодо незаконної оренди житла — пише inpoland.net.pl посилаючись на повідомлення поліції міста Закопане.

Для цього 31 грудня до міста було направлені додаткові сили — кілька десятків поліцейських. «З 12:00 ми зафіксували майже 50 таких повідомлень. Усі вони мали бути перевірені, і в ситуаціях, коли були виявлені порушення, детальну інформацію буде передано до санітарної інспекції в Закопане», — каже Роман Вечорек, речник татранської поліції.

Відповідно до постанови Ради міністрів від 21 грудня, 28 грудня — 17 січня заборона ночівлі в готелях. Також заборонено приймати туристів для проживання в пансіонатах. Користуватися гостьовими кімнатами можуть лише представники служб у формі, медики та пацієнти спеціалізованих лікарень.

Нагадаємо, за незаконну оренду приміщення для туристів ви можете отримати штраф від поліції у 500 злотих. Суворіше можуть оштрафувати санітарні служби — на суму до 30 000 злотих.