Поліціянт з Вальбжиху врятував від смерті двох чеських туристів

Поліціянт з Вальбжиху врятував від смерті двох чеських туристів

Двом туристам з Чехії дивом вдалось врятуватись від пастки в Карконошах, в яку їх загнала сама природа і сильний вітром. А цим “дивом” став поліцейський з Вальбжиху. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Двоє туристів вирушили у похід, проте пізно увечері, близько 21 год., внаслідок сильних поривів вітру їх обох фактично зсунуло вниз гірським схилом — з чеського боку гори Снєжки. Таким чином, подорожні опинилися у пастці, з якої не могли вибратися самостійно. Окрім того, погода зовсім не сприяла гірськолижному відпочинку — вітер, холод та дуже погана видимість — годі було хоч щось розгледіти в межах 50-и метрів доокола.

Чоловік та жінка впали на різну глибину униз — а це як мінімум 400 метрів, причиною став сильний вітер, який спричинив сніжну лавину. Чоловік зупинився біля гірської сосни, але втратив телефон під час падіння, тому самостійно не зміг викликати допомогу, його ж партнерка зсунулася ще нижче, а контакту з нею не було жодного.

Пройшло трохи часу, тож чоловік вирішив піднятися самостійно на вершину гори Снєжка, аби спробувати врятуватися. Саме тут, над ранком, його й зустрів польський поліцейський — Павел Лабуда, співробітник вальбжиської дорожньої поліції, який того ранку вирішив зайнятися гірським туризмом — про вчинок свого співробітника повідомляє нижньосілезька поліція.

Вальбжиський поліцейський, маючи два вихідних, одразу ж вирушив в Карконоше, аби трохи розслабитися і відпочити. За щасливим збігом обставин, він йшов тією ж дорогою, що туристи. І в певний момент побачив сліди крові. Завдяки ним він вийшов до місця, де благав про допомогу чеський турист. Він був поранений, але зміг чеською мовою пояснити, що з ним трапилось. Пан Павел надав йому першу медичну допомогу, обробив рану, напоїв його гарячим чаєм та викликав підмогу. Завдяки його швидкій реакції на місце прибули чеські рятувальники, які забрали чоловіка та його супутницю гелікоптером до лікарні.

Обоє туристів зараз перебувають у шпиталі, але їхньому життю нічого не загрожує.