Полька Анна Фотиґа ввійшла до Групи мудреців НАТО
Колишня міністр закордонних справ Польщі Анна Фотиґа, євродепутатка від партії Право і справедливість Anna Fotyga – Biuro Poselskie / Facebook

Полька Анна Фотиґа ввійшла до Групи мудреців НАТО

Колишня міністр закордонних справ Польщі – це єдина представниця регіону Центрально-Східної Європи у 10-особовій групі експертів. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Полька Анна Фотиґа ввійшла до 10-особової групи експертів, яка розроблятиме реформу НАТО. Євродепутатка, колишня міністр закордонних справ Польщі – єдиний представник Центрально-Східної Європи в цій групі.

Група, призначена генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенберґом, запропонує, як посилити політичний вимір Північноатлантичного альянсу. Ідея створення Групи мудреців народилася на саміті в Лондоні в грудні минулого року. Вона була наслідком дискусій, що тривають у всіх західних країнах щодо необхідності змін у відносинах Європи і Америки.

Анна Фотиґа, сказала Польському радіо, що залишається прихильницею сильного НАТО і в своїх тезах вона переконуватиме під час робіт над реформою Північноатлантичного альянсу. Вона додала, що звертатиме увагу на необхідність підтримувати міцні трансатлантичні відносини.

«Це коріння НАТО, це основи західного світу, незалежно від перешкод та процесів, що відбуваються в окремих країнах», – додала євродепутатка.

Рапорт групи мудреців НАТО має бути готовий до кінця цього року.

IAR/Л.І.