Польща готує нові правила для "освядчень": зміни стосуються заробітчан з шести країн
https://images.cdnyavp.pl/images/articles/8b9cca60f43cb2c59cc28b39b52ddd2300c26756.jpg

Польща готує нові правила для “освядчень”: зміни стосуються заробітчан з шести країн

Міністерство праці та соціальної політики Польщі підготувало зміни, що передбачають нові полегшення для іноземців, в тому числі українців, які бажають працевлаштуватися в Польщі на довший термін часу. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на “Я в Польщі”.

Міністерство пропонує збільшити вдвічі можливий термін виконання роботи на підставі освядчень для громадян шести країн: Росії, Білорусі, України, Грузії, Вірменії та Молдови.

На сьогодні освядчення від роботодавців дають право іноземцям легально працювати в Польщі лише шість місяців протягом року. Водночас запропоновані зміни передбачають, що громадяни вищевказаних країн отримають право виконувати короткострокову роботу протягом 12 місяців у межах 18 місяців.

“Під дію цих спрощень потрапляє група з майже 300 професій, які вважаються дефіцитними і де потрібні робочі руки”, – зазначив віце-міністр сім’ї, праці і соціальної політики Польщі Станіслав Швед.

Він також наголосив, що продовжуються переговори з урядом Філіппін щодо можливості  працевлаштування в Польщі громадян цієї країни. Зокрема, на будівельні спеціальності та догляд за людьми похилого віку.

Нагадаємо, серед 148 тисяч іноземців, які в першій половині 2018 року отримали дозвіл на працевлаштування в Польщі, кожен сьомий вже є громадянином Азербайджану, Бангладешу, Китаю, Філіппін, Індії, Непалу, Узбекистану чи В’єтнаму.