Польща не зазнає значних скорочень з бюджету ЄС
http://nc4.info/img/news/be46e7be5c26file

Польща не зазнає значних скорочень з бюджету ЄС

Витрати на політику згуртованості будуть зменшені на 10 відсотків, а сільськогосподарські витрати – на п’ять відсотків. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Всупереч попереднім припущенням, Польща не зазнає значних скорочень бюджету ЄС після 2020 року. Як повідомляє кореспондентка Польського радіо Беата Пломецька, витрати на політику згуртованості будуть зменшені на 10 відсотків, а сільськогосподарські витрати – на п’ять відсотків. Таке рішення під час нічних переговорів прийняти голови кабінетів комісарів.

За словами колишнього дипломата Ришарда Жултанєцького, відсутність британських фондів у бюджеті ставить перед Польщею перспективу бути вкладником у Євроспільноті.

«Ми у ході „брекзиту”, отже, в бюджеті буде на кільканадцять відсотків менше. Ми повинні готуватися до того, що вже незабаром станемо платником нетто. Ми звикли, що з Брюсселя завжди маємо якийсь надлишок, що ми менше вплачуємо і більше отримуємо. Тому тепер нам потрібна старанність та послідовність, щоб ці гроші були використані системно», – наголосив експерт.

Згідно з неофіційною інформацією, яку отримало Польське радіо, попередньо узгоджені витрати на політику згуртованості в бюджеті ЄС на 2021–2027 роки визначено у розмірі 392 мільярдів євро. У свою чергу, на сільськогосподарську політику передбачено 336 мільярдів євро.

Остаточна форма бюджету Співтовариства на 2021–2027 роки буде оголошена восени наступного року.