Польща отримає 7 мільйонів євро від Фонду солідарності ЄС
У червні південно-східна частина Польщі постраждала від проливних дощів. Гроші з Фонду солідарності ЄС мають допомогти в ліквідації збитків, яких завдала стихія Joanna Giovanna/Shutterstock

Польща отримає 7 мільйонів євро від Фонду солідарності ЄС

Кошти виділені на ліквідацію збитків після червневої повені на Підкарпатті. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Польща отримає 7 мільйонів євро від Фонду солідарності ЄС на відновлення після повені, яка в червні цього року завдала великих збитків у Підкарпатському воєводстві (південно-східна Польща). Загалом уся сума грошей, що підлягає виплаті державам-членам, становить 823 млн. євро.

У червні в Підкарпатському воєводстві після сильних злив та довготривалих дощів річки розлилися, що призвело до повені в багатьох населених пунктах. Повінь затопила понад 2 тис. житлових, сільськогосподарських та громадських будинків, знищила майже 9 тис. гектарів ріллі, понад 400 людей довелося евакуювати.

Наприкінці серпня польська влада звернулася за фінансовою підтримкою до Фонду справедливості ЄС. У жовтні Європейська комісія підготувала пропозицію з цього питання для затвердження державами-членами та Європейським парламентом. Комісія запропонувала підтримати, крім Польщі, також Хорватію, яка постраждала від землетрусу.

У пакет також входять авансові платежі для Німеччини, Ірландії, Греції, Іспанії, Угорщини та Португалії на боротьбу з коронавірусом. Гроші будуть виплачені після опублікування рішення в Офіційному віснику ЄС.

IAR/Л.І.