Польща переходить до нового етапу послаблення карантину: дозволені концерти просто неба та масові зібрання
Ілюстрація / REUTERS

Польща переходить до нового етапу послаблення карантину: дозволені концерти просто неба та масові зібрання

З цієї п’ятниці, 30 травня, носіння масок не буде обов’язковим на відкритому просторі. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на УНІАН.

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький у середу оголосив про перехід до четвертої стадії зняття коронавірусних обмежень. Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на Onet.pl. З цієї п’ятниці, 30 травня, носіння масок не буде обов’язковим на відкритому просторі. Водночас людям доведеться закривати обличчя у закритих приміщеннях, де неможливо забезпечити дотримання дистанції.

Якщо дві людини гуляють близько один до одного на відкритому повітрі, рекомендується носити маски для обличчя. З 30 травня також скасовуються обмеження на кількість людей в магазинах, ресторанах і церквах, але там діятиме правило відстані у два метри.

Дозволяється організовувати концерти просто неба до 150 осіб – вони повинні прикривати рот і ніс і триматися на відстані двох метрів. Також дозволені масові зібрання, але теж до 150 осіб і з дотриманням дистанції.

Для обслуговування клієнтів всередині відкриваються ресторани і бари в готелях.

Ціла низка серйозних послаблень в Польщі запланована із суботи 6 червня. В готелях можуть почати роботу басейни, спортивні зали та фітнес-клуби.

Кінотеатри, театри, опери, балети і цирки можуть працювати з 6 червня, але рішення про їхнє відкриття залишається за власниками.

При цьому кількість глядачів обмежена до 50%, вони повинні носити маски. З 6 червня відкриються спортивні зали, фітнес-клуби, басейни, ігрові кімнати та парки розваг, сауни, масажні і тату-салони.

Можна буде організовувати ярмарки, виставки та конгреси. Також будуть дозволені весілля до 150 гостей. Дискотеки та клуби як і раніше залишатимуться закритими.

“Ми впоралися з пандемією набагато більш ефективно, ніж решта світу”, – заявив прем’єр-міністр Матеуш Моравецький, оголошуючи нову хвилю послаблень.

Як раніше повідомлялося, Польща відкрила кордони для деяких категорій громадян.