Польща подбає про газ для України

Польща подбає про газ для України

Урядовий уповноважений з питань стратегічної енергетичної інфраструктури Пьотр Наімскі із занепокоєнням заявив, що в питанні газової угоди між Україною та Росією Польща готова до найбільш песимістичного варіанту. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Наімскі посилається на можливу відсутність угоди щодо передачі російського газу в Україну. Він підкреслював під час прес-конференції, що, хоча перешкода для транзиту до Європи малоймовірна, Польща готується до такої можливості.

Міністр також запевнив, що у випадку газових проблем Польща тимчасово підтримає Україну. За словами Наімського, Україні варто допомогти, тому що це — в інтересах Польщі: східний сусід повинен зміцнюватися, а не слабшати. Міністр також впевнений, що газовий контракт між Росією та Україною буде продовжений до кінця року, — інформує pl.sputniknews.com.

Міністр заспокоїв усіх, запевнивши, що Польща впорається. Він додав, що акцент повинен робитися на реалістичні прогнози, а не на тривожні. Тим не менш, готуються різні варіанти поведінки PGNiG та Gaz-System.