Польща порахувала гроші, які надіслали поляки з-за кордону. І платежі українських працівників

Польща порахувала гроші, які надіслали поляки з-за кордону. І платежі українських працівників

Перекази до Польщі від емігрантів, що працюють за кордоном, у другому кварталі 2018 р. склали 3,9 млрд злотих, а закордонних працівників у Польщі – 3,7 млрд злотих. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Перекази до Польщі від емігрантів, що працюють за кордоном, у другому кварталі 2018 р. склали 3,9 млрд злотих, а закордонних працівників у Польщі – 3,7 млрд злотих. Про це повідомив Національний банк Польщі (НБП) у понеділок, 29 жовтня.

Гроші до Польщі потрапляли в основному від трудових емігрантів із Німеччини та Великої Британії, тоді, як кошти із країни йшли здебільшого до України. Про це пише інтернет ресурс monitor-press.info посилаючись на tvn24.pl.

«У другому кварталі 2018 р. Польща отримала 3,9 млрд злотих від поляків за кордоном. Ця сума складається з переказів від мігрантів (що перебували у країні від 3 до 12 місяців, – ред.) у розмірі 1,3 млрд злотих (тобто 34,3 % загальної суми) та від довгострокових мігрантів у розмірі 2,6 млрд злотих ( 65,7 %)», – йдеться у звіті.

Порівняно з аналогічним періодом минулого року загальна сума перерахованих коштів не змінилася.

НБП пояснив, що в структурі грошових переказів спостерігається зменшення надходжень коштів від осіб, які залишаються у Великобританії протягом тривалого часу, що компенсувалося вищими надходженнями коштів від короткострокових емігрантів із Німеччини.

За даними Національного банку, найбільше коштів, як і в попередні роки, походить від осіб, що працюють у Німеччині (1,5 млрд злотих), та з Великобританії (0,8 млрд злотих). Загалом обсяг переказів із цих двох країн склав 58,2 % від усіх переказів.

Українці відправляють гроші додому

НБП заявив, що за той же період кошти, переказані за кордон іноземцями, що працюють у Польщі, склали 3,7 млрд злотих. Ця сума на 0,4 млрд більша, ніж у відповідному періоді попереднього року.

«Зафіксоване збільшення відбулося за рахунок росту переказів від короткострокових іммігрантів, які у другому кварталі 2018 р. склали 3,3 млрд злотих порівняно з 3 млрд злотих у другому кварталі 2017 р.», – зазначено у звіті.

У географічній структурі переважали перекази до України. Вони склали 3,3 млрд злотих і 89,9 % від усієї суми грошових переказів. Роком раніше працівники з України перерахували до своєї країнами 3 млрд злотих.

Джерело: www.tvn24.pl