Польща повинна зробити ставку на зелену енергію
http://external.polskieradio.pl/files/50b37e1a-41be-4ce3-893e-5892bba80618.file

Польща повинна зробити ставку на зелену енергію

Однією з головних тем конференції в Катовицях є майбутнє гірництва. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Польща повинна зробити ставку на зелену енергію. На думку біолога, професора Пьотра Скубали з Сілезького університету, Польща повинна змінити своє ставлення до зеленої енергії.

У Катовицях триває конференція «Польський шлях до чистого довкілля «Суспільний PRE_COP24», що її організовано профспілками. На ній науковці з усього світу обговорюють кліматичну політику.

Так, наприклад, професор Пьотр Скубала говорить про те, що світ повинен відмовитися від спалювання викопного палива і вугілля: «Увесь світ погоджується з тим, що ми повинні відходити від викопного палива і вугілля, – шлях до цього вже визначений. Те, що ми маємо кліматичну кризу – це вже очевидність. 97% наукових робіт, що стосуються зміни клімату, говорить, що причина цього – людина. Необхідно якнайшвидше припинити спалювання вугілля і нафти, – це необхідність».

Однією з головних тем конференції в Катовицях є саме майбутнє гірництва. Про кліматичну політику дискутують майже 300 учасників конференції PRE_COP24.

IAR/В.П.