Польща прийняла 59-у партію скрапленого газу
LNG-термінал у місті Свіноустя Maciek Kwiatkowski [CC BY-SA 4.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0)]

Польща прийняла 59-у партію скрапленого газу

До LNG-терміналу у місті Свіноустя сьогодні прибула наступна партія зрідженого газу. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

LNG-термінал у місті Свіноустя на північному заході Польщі прийняв сьогодні 59-у партію скрапленого газу. Про це поінформував президент компанії Polskie LNG Павел Якубовський під час 11-го Європейського економічного конгресу у Катовицях. Він взяв участь у дискусійній панелі під назвою «Глобальний ринок LNG». Ця партія зрідженого природного газу для Польської нафтогазової компанії (PGNiG) прибула з Катару.

Павел Якубовський наголосив, що термінал у Свіноусті – це вікно у світ для Польщі – польський міст на глобальний ринок скрапленого газу. «Зріджений природний газ потрібний нам, він ефективний з погляду безпеки постачань, еластичності у виборі виробників–постачальників і еластичності використання LNG у Польщі», –підкреслив він.

Питання, пов’язані з енергетикою, енергетичною безпекою – це одна з найважливіших тем Європейського економічного конгресу у Катовицях.

IAR/Т.А.