Польща прийняла вже понад 7,5 млн кубометрів неросійського газу

Польща прийняла вже понад 7,5 млн кубометрів неросійського газу

Дотепер Польська нафтогазова компанія прийняла у LNG-терміналі в Свіноусті 67 вантажів скрапленого газу з Норвегії, США і Катару. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Польська нафтогазова компанія (PGNiG) дотепер прийняла з-за кордону 67 вантажів скрапленого газу, тобто понад 7,5 млн кубометрів блакитного палива.

Віце-президент компанії Мацєй Возьняк поінформував, що 8 транспортів прибуло з Норвегії, 8 – зі Сполучених Штатів, а 51 – з Катару:

«Зокрема 65 транспорт – це перший вантаж зрідженого газу зі США у межах довготривалого контракту. За перше півріччя цього року компанія прийняла 16 транспортів, а за аналогічний період 2018 року – 11».  

За його словами, обсяги імпорту та операцій на ринку скрапленого природного газу зростають. Цьогоріч PGNiG планує прийняти 29 транспортів, а наступного – 39.

Від початку роботи СПГ-терміналу у Свіноусті, PGNiG завантажив 5000 цистерн зі скрапленим газом. Найбільшим споживачем цього блакитного палива є регазифікаційні станції, котрі обслуговують населені пункти, що не мають доступу до загальнопольської мережі розподілу газу.

IAR/Т.А.