Польща приєднується до елітної групи з новою освітньою програмою

Польща приєднується до елітної групи з новою освітньою програмою

У вересні 2019 року в Польщі розпочнеться пілотна програма “P-TECH”, яка має відповідати викликам, що стоять перед сучасним ринком праці. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Таким чином, Польща буде однією з перших у Європі, яка запровадила цю програму разом з Ірландією, Великобританією, Чехією, Францією та Італією.

Програма “P-TECH” — це системний підхід до впровадження змін у професійній освіті в Польщі, відповідає на виклики, що стоять перед сучасним ринком праці. Міністр цифрових питань Марек Загурський задоволений введенням програми “P-TECH” у Польщі, — повідомляє pulshr.pl.

Компетентність працівників внаслідок динамічного розвитку цифрової економіки та автоматизації, а також постійне поява нових професій є великим викликом для всієї освіти в Європі.

“P-TECH” (“шлях до технології”) базується на міцному партнерстві між відділами освіти (міськими офісами / міністерствами), компаніями та школами. Студенти шкіл, які охоплені програмою P-TECH (техніка), як правило, отримують диплом середньої школи та визнаний професійний ступінь на п’ятому рівні польського рівня кваліфікацій (наприклад, ІТ-технік або економічний технік), визнаний в ІТ-індустрії.