Польща продовжує прокладати огорожу із колючого дроту на кордоні з Білоруссю
Прокладання огорожі з колючого дроту на польсько–білоруському кордоні PAP/Marcin Onufryjuk

Польща продовжує прокладати огорожу із колючого дроту на кордоні з Білоруссю

У п’ятницю міністр оборони повідомив, що на польсько-білоруському кордоні вже прокладено 6 км огорожі. Вона має допомогти зупинити потік нелегальних мігрантів з Білорусі. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

«На польсько-білоруському кордоні вже побудовано 6 км огорожі. Я хотів би подякувати солдатам за їхні швидкі та ефективні дії з охорони польського кордону», – написав у п’ятницю у соцмережі голова Міністерства національної оборони Маріуш Блащак.

«На польсько-білоруському кордоні побудований паркан протяжністю 6 км. Огорожа зроблена з колючого дроту і має висоту 2,5 м. Під огорожею є тришарові засіки», – поінформував міністр національної оборони Маріуш Блащак.

У дописі він також подякував солдатам за «швидкі та ефективні дії щодо охорони польського кордону».

У понеділок Маріуш Блащак оголосив, що цього тижня розпочнеться будівництво паркану на польсько-білоруському кордоні. Огорожу почали встановлювати в середу в районі села Зубжиця-Велика на Підляшші. Роботи триватимуть від кількох до кільканадцяти тижнів.

«Спочатку ми захистимо ділянку, яку найлегше перетинати нелегально і складніше контролювати – тобто сухопутний відрізок. З наших 418 км кордону з Білорусію – це приблизно 180-190 км. Ми починаємо з цього», – сказав прем’єр-міністр Матеуш Моравєцький. Пізніше має бути таким же чином забезпечена ділянка на південь, вздовж річки Буг.

В Уснаж-Ґурному поблизу Кринок на Підляшшяі на кордоні з білоруської сторони таборує вже декілька днів група іноземців; цих людей не пускають до Польщі, кордон охороняють прикордонники та солдати, а також поліція.

PAP/Т.А.