Польща синхронізуватиме енергетичну мережу з країнами Балтії
http://www.polradio.pl/9d9fac4f-e976-4334-89f6-7cdfba4af8b0.file
56

Польща синхронізуватиме енергетичну мережу з країнами Балтії

Литовці переконані, що такі дії повинні знайти підтримку з боку Європейського Союзу. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Польща повинна синхронізувати енергетичну мережу з трьома країнами Балтії. Влітку вона підпише відповідну угоду з Литвою, Латвією та Естонією, щоб до 2025 року здійснити подальші кроки для синхронізації енергетичних мереж.
Балтійські країни все ще працюють у системі енергетичної мережі, центр яких знаходиться у Москві. Тож, останні плани цих країн передбачають синхронізацію з польськими енергомережами. Литовці переконані, що такі дії повинні знайти підтримку з боку Європейського Союзу.
Крім цього, Литва розробляє план на випадок задіяння атомної електростанції в Білорусі. Литовці протестують проти будівництва станції, яка розташована за 40 км від Вільнюса.

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравєцький вважає, що Польща повинна стати центральним хабом для американського газу. Про це він заявив під час польсько-американського економічного форуму.
У своєму виступі керівник уряду порушив, зокрема, справи імпорту природного газу з США і наголосив, що йдеться про розвинення у Центральній Європі хабу природного газу. Він переконаний, що Сполучені Штати мають експортні можливості такої кількості газу, яка б заспокоїла європейські потреби. Він також визнав, що у цьому пиитанні російські, американські і європейські інтереси дещо розбіжні.