Польща та Хорватія підписали угоду про культурну співпрацю
Віцепрем’єр, міністр культури і національної спадщини Польщі Пйотр Ґлінський (праворуч) і посол Республіки Хорватія в Польщі Томіслав Відошевіч (ліворуч). Краків, 1 липня 2020 року PAP/Łukasz Gągulski

Польща та Хорватія підписали угоду про культурну співпрацю

Віцепрем’єр Пйотр Ґлінський звернув увагу, що Польщу з Хорватією пов’язує історія, культура та участь у проєкті Тримор’я. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Польський віцепрем’єр, міністр культури і національної спадщини Пйотр Ґлінський та посол Республіки Хорватія в Польщі Томіслав Відошевіч підписали угоду, яка стосується програми культурного співробітництва між обома країнами до 2023 року.

Віцепрем’єр, міністр культури і національної спадщини Польщі Пйотр Ґлінський зазначив, що цей документ «перетвориться на конкретні дії»: «Буде більше спільних виставок, більше театральних та кінооглядів. Хорватія – це країна, з якою ми маємо багато історичних зв’язків, також культурних. А крім того, Хорватія – наш партнер у проєкті Тримор’я. І добре, що також культура є частиною наших „триморських” планів, які ми реалізуємо».

Програму співпраці підписано в Кракові, у середньовічних підвалах Міжнародного центру культури. Подію поєднали з відкриттям виставки робіт видатного хорватського художника, плакатиста Боріса Бучана.

IAR/Н.Б.