Польща видаватиме безкоштовні візи для неповнолітніх громадян Росії та Білорусі

Польща видаватиме безкоштовні візи для неповнолітніх громадян Росії та Білорусі

Польська влада вирішила, що громадянам Білорусі та Росії, які не досягли 18 років, польські консульства та зовнішні візові агенції видаватимуть візи без стягнення консульського збору. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Портал Союзу поляків у Білорусі повідомив про рішення польської влади, посилаючись на повідомлення консульського управління польського посольства в Мінську. Звільнення від плати за візи для неповнолітніх громадян Білорусі та Росії має діяти до червня цього року, тобто до набрання чинності угоди про спрощення оформлення віз між Європейським Союзом та Республікою Білорусь. Молоді громадяни Росії зможуть отримати безкоштовні візи, лише якщо подадуть заяву на візу в консульство чи візове агентство в Білорусі.

Через те, що Росія та Білорусь пов’язані структурами Союзної держави, створеними в 1999 році, та Євразійським економічним союзом, утвореним у 2014 році, між двома країнами існує свобода пересування людей, що дає великі можливості отримати користь від рішення польської влади також і росіянам.