Польща відсвяткувала День Європи

Польща відсвяткувала День Європи

Головною метою свята є просування позиції громадянської активності та ідей Європи. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Нагадаємо, що День Європи було встановлено на честь оприлюдненого 9 травня 1950 року так званого Плану Роберта Шумана. План стосувався координації виробництва вугілля і сталі в Німеччині, але став зародком європейської інтеграції і вплинув на створення Європейського співтовариства вугілля і сталі, що дало імпульс до утворення Європейського Економічного Співтовариства, а потім Європейського Союзу.

У різних польських містах День Європи відзначається по-різному. Наприклад, у Варшаві щорічно організовують Парад Шумана, в якому кілька тисяч варшав’ян демонструють свою підтримку європейської інтеграції.

Спеціально до Параду Шумана в самому центрі польської столиці розкидають наметове містечко — «Європейське містечко», а один з головних маршрутів — Королівський тракт прикрашають в жовто-блакитні кольори, кольори прапора Європейського Союзу.

Одним з пунктів варшавського Параду Шумана є запрошення поляків до активної участі на виборах до Європейського парламенту. Цікаво, що в них мають право брати участь навіть неповнолітні особи.

У четвер, 9 травня, мешканці Вроцлава також відсвяткували День Європи. Який вплив має Європейський Парламент для Європейського Союзу? Що вирішують члени Європарламенту, яких ми виберемо в травні? Хто виграв європейський конкурс головоломок?

Відповіді на ці та інші питання можна було отримати під час пікніка в Старому міському парку. Конкурси, атракціони та презентації у Вроцлаві були проведені під патронатом Регіонального представництва Європейської Комісії, представництвом Європейського Парламенту у Вроцлаві та численними партнерами.

Одним з найцікавіших конкурсів було відтворення європейської головоломки. Шістнадцять шкіл у Вроцлаві підготували макети — представляли асоціації студентів з окремими країнами Європейського Союзу, а учасники пікніка проголосували за найцікавішу інтерпретацію.

— Конкурс був дуже запеклим і вся робота була підготовлена ​​на дуже високому рівні. Приз глядачів отримали студенти вищої школи імені Миколя Рея, які виготовили макет Португалії. Нагороду організаторів за підготовку моделі, що демонструє італійську культуру, отримали учні з початкової школи № 5 у Вроцлаві”, — повідомляє Катажина Малиновська з Регіонального представництва Європейської Комісії у Вроцлаві.

— День Європи у Вроцлаві завершився концертом у виконанні Саксонського молодіжного джазового оркестру (Jugend Jazzorchester Sachsen). Подія була знята з висоти пташиного польоту. Результати ми побачимо найближчим часом в Інтернеті”, — говорить глава Управління Європейського Парламенту у Вроцлаві Лукаш Кемпара.

Європейський пікнік у Вроцлаві розпочався о 10.00 у старовинному парку Вроцлава на вулиці Театральній. Захід завершився цього ж дня о 14:00.

Про кампанію «Цього разу я голосую»

Європейські вибори наближаються — і відбудуться вже 26 травня 2019 року! Варто переконати виборців скористатися своїми правами, вийти на вибори і обрати представників — членів Європейського парламенту. Для тих хто хоче брати участь і регулярно отримувати інформацію про ЄП і його діяльність, і про те, як підтримувати передвиборну інформаційну кампанію можна на веб-сайті: https://www.tymrazemglosuje.eu.

Європейська Комісія є виконавчим органом Європейського Союзу, незалежним від урядів держав-членів ЄС. Завдання Комісії — представляти інтереси ЄС в цілому світі. ЄК готує проекти нових законодавчих актів, які подаються на голосування Європейського Парламенту та Ради ЄС. Комісія також відповідає за імплементацію законодавства Співтовариства, керує програмами ЄС, контролює всі Агенції ЄС та управляє бюджетом ЄС. Європейська Комісія має своїх представників у всіх державах-членах ЄС.