Польща запропонувала розмістити ядерні ракети США в Європі

Польща запропонувала розмістити ядерні ракети США в Європі

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький висловив готовність до розміщення американських ядерних ракет в Європі у зв’язку з припиненням дії Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності (ДРСМД). Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький висловив готовність до розміщення американських ядерних ракет в Європі у зв’язку з припиненням дії Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності (ДРСМД). Про це він сказав в інтерв’ю газетам групи Funke і французькій газеті Ouest-France, передає Deutsche Welle, — повідомляє rbc.ua

Як нагадав Моравецький, Росія не виконувала договір про РСМД від 1988 року, що забороняє розміщення ракет середньої дальності в Європі, тому він розуміє стурбованість НАТО.

«Питання про розміщення ядерних ракет середньої дальності в Європі потрібно обговорити і вирішити в рамках НАТО», — сказав він.

Польський прем’єр висловився за розробку нового всеосяжного договору про роззброєння, учасником якого стане і Китай. «Загроза для вільного світу виходить не тільки з Москви, але і з Пекіна», — пояснив Моравецький.
Фото: premier.gov.pl