Польське місто заохочує збирати дощову воду. 5 тисяч злотих дотацій

Польське місто заохочує збирати дощову воду. 5 тисяч злотих дотацій

Із серпня 2019 р. жителі Вроцлава зможуть заробляти на дощовій воді. Місто закликає збирати воду з опадів, яку потім можна буде використовувати. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Монітор Інфо.

Цього літа розпочинається дотаційна програма «Злови дощ». Як пояснюють чиновники, її мета – «збереження ресурсів ґрунтових вод і покращення локального мікроклімату шляхом збільшення природного водовикористання на території Вроцлава».

«За таких інтенсивних кліматичних змін ми повинні старатися використовувати воду з опадів і хочемо заохотити до цього жителів Вроцлава», – прокоментував віце-мер міста Адам Завада під час презентації програми заощадження води.

У рамках цієї програми вроцлав’ян заохочують збирати дощову воду. «Ловити» її можна різними способами, зокрема влаштовуючи у садах і городах підземні цистерни, стічні колодязі та інші ємності для води. Можна використовувати також і наземні ємності, в які, наприклад, стікатиме вода з дахів.

Тим, хто долучиться до програми, місто пропонує дотації. Вони можуть покривати до 80 % задокументованих видатків, максимально до 5 тис. злотих. Подробиці – на сайті міста.

Джерело: wprost.pl