Польське радіо для України ретранслюватиме Радіодиктант національної єдності
Ілюстраційне фото Public Domain https://pxhere.com/pl/photo/712313

Польське радіо для України ретранслюватиме Радіодиктант національної єдності

9 листопада Україна відзначає День української писемності та мови. З цієї нагоди буде організовано Радіодиктант національної єдності, в написанні якого може взяти участь кожен охочий. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Вже у середу, 9 листопада, відбудеться написання Радіодиктанту національної єдності. Польське радіо для України запланувало спеціальну програму, присвячену цій події, а від 10:00 за польським часом у нашому ефірі транслюватиметься програма з Києва.

У День української писемності та мови Радіодиктант національної єдності організовує Українське радіо. Кожен охочий може взяти участь у написанні диктанту для того, щоб не лише перевірити свій рівень знань з української мови, а й висловити свою солідарність з усіма, хто любить та поважає українську мову та хоче, щоб українці розмовляли своєю мовою та плекали її для майбутніх поколінь.

Текст диктанту складений на спеціальне замовлення Українського радіо відповідно до всіх стандартів української мови. Авторкою тексту цьогорічного Радіодиктанту національної єдності є українська письменниця та режисерка Ірина Цілик, а читатиме його відома українська акторка Ада Роговцева. Ведуча зачитає диктант двічі.

Кожен бажаючий може написати диктант, сидячи біля радіоприймача. Згодом охочі можуть надіслати свої роботи на перевірку Українському радіо, але можна також почекати та перевірити пізніше на сайті радіо. Підбиття підсумків відбудеться в ефірі. Комісія прийматиме лише рукописи, які можна надіслати традиційною поштою або ж зробити скан чи фотографію та вислати на вказану електронну адресу.

Радіодиктант-2022 адаптовано до умов воєнного часу. У різних країнах світу для написання диктанту для українських мігрантів та українців, які живуть за кордоном, будуть облаштовані спеціальні приміщення.

Маряна Кріль/Х.П.