Польські фірми з українським корінням
http://nashapolsha.com.ua/wp-content/uploads/2018/08/biznes-u-Polschi-1038x607.jpg

Польські фірми з українським корінням

Польські фірми з українським корінням: більшість фірм з іноземним капіталом у Польщі заснували українці. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Наша Польща.

У першій половині поточного року у Польщі було зареєстровано 3,6 тисячі фірм за участю закордонного капіталу. Здебільшого це були фірми з-за східного кордону, більшість з яких засновані українцями. За повідомленням Польського радіо, лише у Варшаві було зареєстровано 1226 таких фірм, на другому місці – Нижня Сілезія з Вроцлавом на чолі, а на третьому – Малопольське воєводство. Найбільш активні іноземці – українці й білоруси, а також в’єтнамці, індійці, литовці та латвійці. Здебільшого створюються фірми, які виконують замовлення польських фірм і працюють в них співвітчизники засновників. Видання «Puls Biznesu» стверджує, що західні бізнесмени не дуже активні у створенні власних фірм у Польщі, пропорція східних до західних підприємств – 80:20. Експерти кажуть, що 2018 рік стане рекордним – буде зареєстровано 7300 нових фірм з закордонним капіталом.
Ну а поки поляки борються за українських працівників, німці заманюють на свій ринок праці поляків. І у першому, і у другому випадку, головною «приманкою» є зарплатня.
З найбільшим бажанням поляки обирають курси медичних сестер та медбратів. Адже під час трирічного навчання людина отримує 950 євро в місяць, а вже після його закінчення можна заробляти й по 1800 євро. Причому, на такі курси набирають людей до 40 років. Крім цього, німці організовують інші методи навчання інших професій. В гастрономії та готельній галузі після курсів можна заробляти приблизно 1650 євро, а найбільші гроші отримує, наприклад, спеціаліст з логістики у фірмі REWE.