Польські компанії поглинула хвиля масових звільнень. Українці поспішають на допомогу
https://images.cdnyavp.pl/images/articles/83baef65588556e88030ed52683fcd62e1859feb.jpg

Польські компанії поглинула хвиля масових звільнень. Українці поспішають на допомогу

Консалтингова компанія KPMG надала звіт, згідно з яким 8 з 10 компаній зізналися, що у них є проблеми з неконтрольованими звільненнями працівників. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на “Я в Польщі”.

Консалтингова компанія KPMG надала звіт, згідно з яким 8 з 10 компаній зізналися, що у них є проблеми з неконтрольованими звільненнями працівників. На заміну полякам, які не бажають працювати, приїжджають іноземці, в першу чергу, з України, але також і з інших країн, що не входять в ЄС.

Як повыдомляє YAVP.PL, масово звільняються в основному працівники виробничих ліній і ті, хто задіяний на посадах, які не потребують спеціальної кваліфікації. Пошуки кадрів для фізичної праці часто стають нелегким завданням. Про труднощі пошуку фізичних / виробничих робітників повідомляли 64% респондентів.

Залучення іноземців є одним із способів боротьби з неконтрольованим відтоком кадрів в даній сфері. «Майже в кожній третій опитаній компанії працюють іноземці, і немає ніяких винятків, пов’язаних з географічним місцем розташування підприємств. 79% іноземців, що працюють в Польщі, приїжджають з країн, що не входять до ЄС. Більшість працівників укладають з роботодавцем трудові договори (umowa o pracę)»- йдеться в звіті «Ключові виклики для роботодавця (Key Employer Challenges)».

Тому основною метою роботодавців сьогодні стало утримання працівників і саме на цьому планують сконцентруватися 57% підприємців – йдеться у звіті. Одним з головних методів утримання команди є поліпшення умов праці, але про це замислюються далеко не всі представники сфери бізнесу. Як правило, з неконтрольованим відходом працівників стикаються компанії зі штатом до двохсот чоловік. У таких випадках, менеджери не звертають особливої ​​уваги на відтік кадрів, так як вважають його нормальним проявом ротації працівників між організаціями.

Звіт KPMG в Польщі «Ключові виклики для роботодавця (Key Employer Challenges)” буі створений на основі дослідження, проведеного 8-27 червня 2018 року методом вибірки з 150 осіб, відповідальних за сферу управління трудовими ресурсами (HR) або представників менеджменту компаній, що працюють в Польщі.