Польські лікарні чекають на медперсонал з України

Польські лікарні чекають на медперсонал з України

Чи не кожна медична установа Польщі гостро відчуває дефіцит кадрів. Як показало дослідження — лікарні готові приймати працівників з-за східного кордону. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Як бачимо, останнім часом через брак персоналу, малу зарплатню та умови праці багато медсестер звільнилося зі своїх посад. Через відсутність працівників деякі лікарні змушені йти у відпустку або ж закривати свої відділення. Тому найм працівників з України був би справжнім виходом зі становища.

Як показують дані звіту Manpower, 72 відс. лікарень шукають медсестер всіх спеціалізацій, 68 відс. лікарень шукають лікарів-спеціалістів, 13 відс. – акушерок, 7 відс. – спеціалістів у сфері електрорадіології та лабораторної діагностики.

В даному опитуванні було також питання про те, чи готові шпиталі брати на роботу іноземців зі сходу, в тому числі українців. 62% установ ствердили, що готові їх прийняти, а 17 % — що це була б дійсно добрий вихід з ситуації. Отже, разом ці лікарні становлять 79%!

На жаль, українців рідко можна зустріти у якості працівників у польських лікарнях — через складний процес працевлаштування та низьку заробітну плату. Адже потрібно добре знати мову, пройти процедуру нострифікації диплому та іншу бюрократичну тяганину.

До слова, у 2018 р. Президент Польщі підписав указ, згідно з яким від 2020 р. буде встановлена нова базова заробітна плата для працівників медичної сфери, яка виносить 3,9 тис. зл.

За матеріалами: spidersweb.pl