Польські прикордонники затримали 22 українців, що нелегально перебували на території Польщі

Польські прикордонники затримали 22 українців, що нелегально перебували на території Польщі

Протягом вихідних співробітники Надоджанського відділу прикордонної служби РП в рамах перевірки законності перебування іноземців, затримали більше 40 іноземців. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Насиченим та напруженим виявився вікенд, що минув (22-24 лютого) в офіцерів Надоджанського відділу прикордонної служби (Nadodrzańskiego Oddziału Straży Granicznej) РП. Протягом  трьох днів, завдяки спільним діям правоохоронців та прикордонників SG, було виявлено 41 незаконних мігранти: громадян України, Грузії, Таджикистану, Бразилії, Туреччини, Індії, Сомалі, Молдови, які незаконно перебували в Польщі.

Усі виявлені іноземці перебували в Польщі з порушенням діючого міграційного законодавства. Затримання відбулося у рамках проведення цільових профілактичних заходів на теренах Великопольського, Любуського та Нижньосілезького воєводств, — повідомляє Рафал Потоцький з прес-служби Надоджанського прикордонного загону.

Найбільшою групою з 22 осіб були громадяни України, які перебували на території країни без відповідних дозволів на проживання. Чотири з них перетнули державний кордон проти правил.

Серед іноземців, затриманих офіцерами NoOSG, було також 5 громадян Грузії, 5 громадян Таджикистану, 1 громадянин Бразилії, 1 громадянин Туреччини та 1 громадянин Індії, які незаконно перебували в Польщі. Викрито також громадянина Сомалі і громадянина Молдови, а також бразильця і двох турків, які незаконно перетнули кордон з Німеччиною. За порушення — незаконний перетин кордону іноземці були покарані штрафами.

Всі іноземці отримали рішення, що зобов’язують їх до повернення на Батьківщину.