Польські солдати розпочали місію в Туреччині
Виліт польських солдатів на місію до Туреччини, 20 квітня 2021 року PAP/Adam Warżawa

Польські солдати розпочали місію в Туреччині

Поляки ввійшли до складу операції НАТО в Туреччині, їхня служба спрямована на зміцнення безпеки на південному сході Альянсу. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

20 квітня контингент польських солдатів відправлено до Туреччини. Завданням військових з Бригади морської авіації у Ґдині буде підтримувати дії, спрямовані на зміцнення безпеки на південному сході Північноатлантичного альянсу. Як повідомляється, вони будуть патрулювати східну частину Середземного моря і Чорне море, співпрацюватимуть з постійними морськими групами НАТО та командуванням морських сил Альянсу. Заходи відбуватимуться у межах натівської місії, що розпочалася у Туреччині 2015 року.

Це перша місія польського війська в цій країні. Передбачається, що вона триватиме 6 місяців. До її складу входитиме до 80 солдатів, а також патрульно-розвідувальний літак M28 Bryza.

Речниця Північноатлантичного альянсу Оана Лунґеску зазначила, що відправлення солдатів та підтримка Туреччини з боку Польщі є виразом союзницької солідарності. «Морські патрулі допоможуть підвищити ситуаційну обізнаність Альянсу в регіоні та зміцнять нашу колективну безпеку», – прокоментувала речниця.

IAR,PAP/Н.Б.